Kantoorinrichting is meer dan meubilair: 5 musts voor een slimme werkplek

Tips & tricks

Kantoorinrichting is meer dan meubilair: 5 musts voor een slimme werkplek

Waar denk je het eerst aan als je ‘kantoorinrichting’ hoort? Bureautafels en -stoelen? Akkoord, zonder die meubels is het moeilijk werken. Maar er is meer! Er zijn heel wat essentials die je werkomgeving aangenaam, efficiënt én duurzaam maken. Deze vijf zijn alvast bijzonder populair bij onze klanten.

1. Duurzame watersystemen

Overweeg een waterinstallatie die rechtstreeks op je waterleiding aangesloten is. Zo heb je steeds gefilterd en gekoeld water binnen handbereik, zowel plat als bruisend. Met zo’n installatie vermijd je niet alleen eindeloos gesleur met flessen, je hoeft bovendien geen frigo’s te vullen. En je maakt komaf met de bergen plastic flesjes. Die laatste vervang je namelijk door herbruikbare – en indien gewenst gepersonaliseerde – waterflessen. Een pro voor het milieu én je portefeuille.

 

2. Het optimale scherm voor jouw werkplek

Gedaan met krijtborden en whiteboards die rommelig ogen. Vandaag zijn de mogelijkheden voor presentaties en brainstormsessies immers eindeloos: smartboards, beamers, tv-schermen … Zo gebruik je bepaalde schermen tot 24 uur per dag. Wanneer je een scherm bijvoorbeeld niet gebruikt om een presentatie te geven, dient het als informatiescherm.

 

3. Laders in elke hoek

Een moderne werkomgeving heeft vaak meer elektrische toestellen dan werknemers. Je wil dan ook voldoende laadpunten om die apparaten op elk moment te kunnen gebruiken. Gelukkig zijn de opties legio: verwerkt in bureaubladen, lampen of zelfs sofa’s. Het resultaat: je hoeft nooit meer koortsachtig te zoeken naar een stopcontact.

4. De juiste vuilnisbakken

Vuilnisbakken zijn mogelijk het laatste waaraan je denkt bij de inrichting van je kantoor. Toch zijn ze belangrijk voor een aangename en duurzame werkplek. Met de juiste vuilnisbak op de juiste plaats vermijd je vervelende geurtjes en belandt afval op de correcte plek. Daarnaast kunnen vuilnisbakken perfect stijlvol én functioneel zijn.

 

5. Verstelbare beeldschermen

Een computerscherm op de juiste hoogte en in de juiste hoek: het is essentieel voor een ergonomische houding. Met aanpasbare monitorarmen kunnen medewerkers hun werkplek zelf instellen. En met een dubbele monitorarm voeg je dan weer moeiteloos een extra beeldscherm toe. Op die manier kan iedereen op elke plek werken. Say hello to flexwerken!

Jouw werkomgeving ook omtoveren tot een smart workspace?

Get in touch. We zoeken samen uit wat jouw kantoor nodig heeft om je mensen gemotiveerd, productief en gezond te houden.

Buro Project is specialist in het uitdenken van elke (her)inrichting van jouw kantoor, van concept tot uitvoering. Hierbij geven wij graag ons advies hoe ergonomisch werken hierin centraal kan staan. Wij treden graag met u in gesprek om te sparren over uw vragen of uitdagingen. Kantoorinrichting op maat laten maken in combinatie met bestaande elementen in jouw kantoor? Of helemaal van nul beginnen met een totaalinrichting van jouw kantoor op basis van jouw visie? Alles kan.

Contacteer ons voor meer info over jouw project en hoe ergonomisch werken de productiviteit kan boosten.