Duurzaamheid in kantoorinrichting: de visie van Buro Project

Duurzaamheid

Bij Buro Project geloven we in de kracht van duurzaam: wie goed doet voor zijn omgeving, krijgt daar persoonlijk veel voor terug.

Wist u dat de duurzaamste stoelen ook het beste zorg dragen voor de rug, dat milieuvriendelijke tapijten resulteren in een betere luchtkwaliteit en een groene omgeving bijdraagt aan een hoger geluksgevoel?

Kortom: een duurzame werkplek is een betere werkplek voor uw menselijk kapitaal.

CO2 neutraal_Buro Project

Een CO2-neutrale werkplek.

Onze werkplek is BREEAM-gecertifieerd: een duurzaamheidskeurmerk dat we verkregen voor de minimale milieu-impact van ons gebouw. Daarnaast zijn we trots om aan te kondigen dat wij sinds augustus 2021 het CO2-neutraal certificaat hebben gehaald bij expert CO2 Logic!

Deze erkenning kwam na een uitgebreide audit waarin alle CO2-inspanningen in kaart worden gebracht en objectief gescoord worden. Gebouwen, wagenpark, waterconsumptie, leveranciers, circulariteit tot zelf de koffiemachine werden geanalyseerd.

Benieuwd wat CO2-Neutraliteit inhoudt? Bekijk de video hieronder!

Een positief intern milieubeleid.

Wat niet goed is voor de planeet, vermijden we op een positieve manier.

Een waterfontein en de herbruikbare flesjes van Dopper, verkleinen de hoeveelheid afval op kantoor.

De elektrische bedrijfsfietsen, waarvan onze collega’s graag gebruikmaken, verminderen de files en versterken de conditie.

Dit beleid van positieve acties zullen we verder uitbreiden.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen als basis

Buro Project ondertekende het MVO-charter goed bestuur.

Omdat ook een goed hr-beleid en een gezond financieel beleid, mensen beter laten renderen.

Zorgvuldige leverancierskeuzes

De meerwaarde die we bieden aan onze klanten – een omgeving waarin iedereen gelukkiger werkt – realiseren we samen met onze partners.

Ons duurzaam beleid ook.

Zo selecteren we zorgvuldig de meest duurzame leveranciers en waken we erover dat ze dezelfde waarden omarmen: duurzamer maakt beter.

De volgende stap in onze duurzame groei

One chair one tree

Buro Project maakt de werkomgevingen beter, maar wil ook de belangrijkste werkplek ter wereld mee helpen herstellen: het bos.

Daarom hebben we een lange termijn partnership met Go Forest. Zij zullen voor elke verkochte bureaustoel een boom planten.

Dit zal het goede gevoel van uw werknemers dankzij hun betere werkomgeving nog versterken.

Met ‘One chair, one tree’ dragen Go Forest en Buro Project bij aan het herstel van onze natuurlijke rijkdom en aan een duurzame wereld. Want Go Forest plant de juiste boomsoorten in gebieden waar ze de meest positieve gevolgen hebben voor de biodiversiteit, CO2-opslag, tewerkstelling, levensonderhoud en plaatselijke economieën.

Ons plan voor de toekomst: een integrale duurzaamheidsvisie

Buro Project wil verder groeien op zijn duurzame fundamenten. Daarom bouwen we aan een integrale duurzame strategie die ons doet binnentreden in de circulaire en positieve economie.

kantoorinrichting