In 5 geruisloze stappen naar een betere akoestiek op de werkvloer.

Tips & tricks

Werken lukt voor de meeste mensen het best in een rustige en stille omgeving. In grote landschapskantoren is het niet altijd even vanzelfsprekend om die rust te vinden. Met deze vijf concrete tips geef je jouw kantoorruimte een betere akoestiek en verdwijnt die storende nagalm voorgoed.

1. Scheidingswanden

Een open-space-kantoor laat een enorme dynamiek toe op de werkvloer, maar soms lijdt het gevoel van privacy en rust daaronder. Scheidingswanden kunnen een oplossing bieden. Zijn de scheidingselementen gemaakt van akoestische materialen, dan absorberen ze het geluid. Zo gebruikt het Belgische designmerk BuzziSpace ecologisch vilt als akoestisch materiaal

2. Lawaaibronnen bundelen

Printers, scanners en andere apparaten zijn bronnen van storend geluid op kantoor. Centraliseer ze op een locatie, het liefst in een afgesloten maar goed geventileerde ruimte. Ook de koffiemachine hoort niet thuis in het midden van een kantoorruimte.

3. Akoestiek verbeteren dankzij vloerbedekking

Harde vloeren zijn dan wel gemakkelijk te onderhouden, voor een kantooromgeving zijn ze niet de beste keuze. Een betonnen vloer weerkaatst geluidsgolven en zorgt voor galm en geluidsoverlast. Akoestische vloerbekleding daarentegen absorbeert het geluid, zodat iedereen in rust kan werken. Tapijt, naaldvilt, marmoleum en linoleum beperken de akoestische storingen tot een minimum en maken het kantoor meteen heel wat aangenamer.

4. Akoestische schuifdeurkasten

Ook aluminium kasten dragen bij aan een slechte akoestiek op kantoor. Er bestaan nochtans praktische en ergonomische opbergmeubelen die het geluid wél absorberen. Dankzij de slimme materiaalkeuze en de kleine perforaties in de schuifdeuren nemen de kasten het geluid helemaal op. De schuifdeurkasten zijn bovendien handig als scheidingswand en esthetisch perfect verantwoord.

akoestiek op de werkvloer

5. Gezellig en esthetisch

Slechte akoestiek is een technisch probleem, dat een directe invloed heeft op de productiviteit van uw werknemers en de werksfeer op kantoor. Met een selectie van planten, decoratie en geluidsabsorberende panelen doet u tegelijk iets aan de akoestiek en de gezelligheid. Met kleine ontmoetingsplekken of meeting bubbles bereikt u hetzelfde effect.

Wenst u meer informatie over akoestiek en hoe u die nagalm in uw kantoor kan oplossen? Contacteer ons voor een gepersonaliseerd voorstel.

U wil graag uitweiden over dit onderwerp?

We doen niets liever. Kom kennismaken bij ons in Aalst. Hier zetten we al onze ervaring en expertise om in de praktijk: welkom in de ‘Concept Place’…

Mail: info@buroproject.be
Bel: +32 (0)53 605 646