Hoe verlichten we de sombere wintermaanden op kantoor?

Tips & tricks

Bij de inrichting van een nieuwe kantooromgeving wordt het belang van een juist afgestemde lichtinval vaak onderschat. Nochtans is het een bepalende factor voor het werkcomfort van je medewerkers. De juiste kantoorverlichting creëert niet alleen een aangename sfeer, maar komt ook de productiviteit en de efficiëntie op de werkvloer ten goede.

De wintermaanden komen eraan. Geef je medewerkers voldoende energie met doordachte verlichting.

Kantoorverlichting: meer dan een stijlkwestie

De inrichting van een kantoor gaat gepaard met verschillende lichtkeuzes. Een zorgvuldig afgestemde lichtinval komt allerlei factoren ten goede:

1. Concentratie: dankzij slimme kantoorverlichting krijgen visueel gerichte taken voldoende belichting, waardoor je er geconcentreerder aan werkt.

2. Gezondheid: de juiste lichtintensiteit houdt ons bioritme in evenwicht.

3. Productiviteit: hoe aangenamer het licht op kantoor, hoe relaxter je medewerkers zich voelen en hoe beter hun prestaties zijn.

Enkele aandachtspunten alvorens je met slimme kantoorverlichting aan de slag gaat.

Maak maximaal gebruik van daglicht. Denk eraan dat de lichtinval voor een rechtshandige het best van links komt en voor een linkshandige van rechts. Zo voorkom je het storende schaduweffect. Natuurlijk licht voorkomt depressies. Voldoende licht stimuleert de werklust. Kies voor grote ramen die een maximale lichtinval garanderen, maar let op: niets zo storend als een werkplek met overdadig zonlicht. In dat geval voorzie je best de nodige zonnewering.

Een eigentijdse kantooromgeving gaat nog een stapje verder en combineert lichtkwaliteit met een sfeervolle look-and-feel. Wij adviseren u graag met een gepersonaliseerd voorstel op maat van uw bedrijf en uw wensen.