Trek nieuwe medewerkers aan met je kantoorinrichting: 3 tips

Tips & tricks

Nieuwe medewerkers aantrekken én behouden met je kantoorinrichting: 3 tips

Ben je op zoek naar nieuwe medewerkers? De inrichting van je kantoor is het eerste wat sollicitanten zien zodra ze bij je binnenwandelen. Laat die een positieve eerste indruk na? Of maken kandidaten liever meteen rechtsomkeer? Deze 3 tips zorgen voor een aantrekkelijke werkomgeving – voor nieuw talent én voor je huidige team.

1. Zet welzijn op de eerste plaats

“Ondernemingen hechten nog weinig belang aan hoe hun kantoorinrichting het welzijn bevordert, terwijl werknemers er acht uur per dag doorbrengen”, vertelde Kathy Van De Casteele, onze design team manager, in de merk- en marketingpodcast Brand Breakfast.

Nu we onze home offices weer omruilen voor een plekje op kantoor, is de tijd rijp om daar iets aan te doen. Meer zelfs: inzetten op mentale gezondheid is sinds de coronapandemie nog een stuk dringender geworden. In de war for talent, waar bedrijven tegen elkaar opboksen om witte raven binnen te rijven, heb je een streepje voor met een gezonde en stimulerende werkplek.

We hebben het hier niet over een hippe sushibar en pingpongtafels. Dat zijn aangename verrassingen bij een eerste kennismaking, maar om nieuwe medewerkers te overtuigen, is meer nodig. Een kantoorinrichting waarin de gezondheid van je medewerkers centraal staat, toont dat je aandacht besteedt aan werkgeluk op de lange termijn. Denk aan:

  • veel natuurlijk licht, verse lucht en planten
  • ergonomisch meubilair, zoals zit-stabureaus
  • ruimte voor ontspanning en beweging

Meer tips om welzijn op het werk te verhogen? Ontdek onze 5 aandachtspunten.

 

2. Ga voor een dynamisch design

Een flexibele werkomgeving is anno 2022 niet enkel een trend. Voor vele jobkandidaten is het een doorslaggevende factor tijdens sollicitaties. De vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer je werkt, maakt het makkelijker om werk en privé in balans te houden.

Vooral millennials – geboren tussen 1980 en 2000 – zijn op zoek naar meer autonomie op de werkvloer. Zij maken nu zowat de helft van de arbeidsmarkt uit, dus je speelt maar beter slim in op die vraag.

In je kantoorinrichting reflecteert keuzevrijheid zich bijvoorbeeld in multifunctionele ruimtes en meubilair. Die pas je makkelijk aan ieders behoeften aan. Ook met verschillende soorten werkplekken, die toegespitst zijn op activiteiten zoals brainstormen, focuswerk of klantenmeetings, geef je aan dat iedereen een plek kan uitkiezen waar-ie zich goed voelt en optimaal presteert.

Kathy: “Dynamiek in je kantoorinrichting toont karakter en flexibiliteit. Wanneer iemand bijvoorbeeld individueel en geconcentreerd wil werken, komt een verplaatsbare wand zeker van pas. Combineer met comfortabele zitmeubels en creëer zo een loungeplek om tot rust te komen.”

 

3. Zet je bedrijfscultuur in de verf

Zoek je nieuwe medewerkers, dan wil je het liefst dat ze passen bij je bedrijf en zich er thuis voelen. Om de kans op een perfect match te verhogen, zorg je ervoor dat je kantoor duidelijk je bedrijfswaarden en -cultuur weerspiegelt. Workspace branding, heet dat.

Laat je je merk tot leven komen in de kleuren, het meubilair, de verlichting, accessoires – je volledige kantoorinrichting dus – dan ontdekken sollicitanten meteen of hun persoonlijkheid aansluit bij je bedrijf. Een mooi voorbeeld is het vernieuwde kantoor van rubberproducent Gates. Dat ademt de corporate identity van het bedrijf uit, zonder in te boeten op huiselijkheid.

Wil je echt uitblinken in de war for talent? Dan is een rondleiding voor je sollicitanten een goed idee. Zo zien ze niet alleen het onthaal of een vergaderruimte, maar laat je hen direct proeven van de ‘merk-waardige’ bedrijfssfeer.

kantoorinrichting Gates totaalinrichting

Een tip: googel je bedrijf en kijk welke foto’s opduiken. Sollicitanten doen dat ook. Zijn de foto’s van je kantoor niet meer up-to-date? Tijd om nieuwe te maken! Geef je sollicitanten een inkijk in je aantrekkelijke kantoor, dan voelen ze het misschien meteen kriebelen om bij je aan de slag te gaan.

Klaar om potentiële medewerkers te verbazen met je kantoorinrichting?

Get in touch. We geven je graag persoonlijk advies om jouw kantoor om te toveren in een smart workplace for happy people.

Buro Project is specialist in het uitdenken van elke (her)inrichting van jouw kantoor, van concept tot uitvoering. Hierbij geven wij graag ons advies hoe ergonomisch werken hierin centraal kan staan. Wij treden graag met u in gesprek om te sparren over uw vragen of uitdagingen. Kantoorinrichting op maat laten maken in combinatie met bestaande elementen in jouw kantoor? Of helemaal van nul beginnen met een totaalinrichting van jouw kantoor op basis van jouw visie? Alles kan.

Contacteer ons voor meer info over jouw project en hoe ergonomisch werken de productiviteit kan boosten.