Een ergonomische inrichting voor Gates

Klant Gates Industrial Europe
Jaar 2021
Sector Industrie

Good question: Hoe benutten we de ruimte in ons kleinere kantoor zo efficiënt mogelijk?

Naar aanleiding van de beslissing van rubberproducent Gates Industrial Europe om minder kantoorruimte te huren vreesden de werknemers op kantoor als sardientjes in een blik te komen zitten.  

“Na het vele thuiswerk heeft iedereen nood aan een goede combinatie van concentratie werkplekken en ontmoetingsplekken”, begint Marga Devos, officemanager bij Gates. “We wilden dus downsizen in ruimte, maar zeker niet in comfort en ruimtegevoel en wilden de terugkeer naar kantoor zo aantrekkelijk mogelijk maken.” 

Tijd voor een creatieve invulling 

Zowel individuele werkplekken als gemeenschappelijke ruimtes netjes in het kantoor passen, vergde wat puzzelwerk. “Het grondplan lag er al,” vertelt Marga, “maar om dat tastbaar te maken, klopten we aan bij Buro Project. Projectadviseur Hannah wist met het juiste meubilair, een slimme opstelling en sprekende kleuren de open sfeer te creëren die we zochten.” 

kantoorinrichting Gates totaalinrichting
kantoorinrichting Gates totaalinrichting

“De flexibiliteit van Buro Project sprong er bovenuit. Gedurende het hele traject veranderden we meerdere keren van idee, en Hannah dacht steeds actief met ons mee. 

kantoorinrichting Gates totaalinrichting

Zit-stabureaus: makkelijk switchen tussen taken

Loop je binnen bij Gates Industrial Europe, dan voel je de dynamiek die het kantoor uitstraalt. Klassieke, statische bureautafels vind je er niet. “We kozen resoluut voor zit-stabureaus. Die zien er niet alleen leuk uit, ze verbeteren de werkhouding, creativiteit en productiviteit. En onze medewerkers gebruiken ze ook echt zoals het hoort – ze verstellen regelmatig de hoogte van de zit-stabureaus. Zo zien we ze steeds meer zittend gefocust werken, en staand videobellen. Ze zijn fan!”

 

In lijn met de internationale branding

Het kantoor in Aalst is een afdeling van de internationale Gates Corporate-groep. De gekende bedrijfskleuren zwart, grijs en rood mochten dan ook niet ontbreken in de kantoorinrichting. “Maar we wilden vooral dat ons kantoor naast onze corporate identity ook een huiselijke sfeer oproept. Buro Project hielp ons creatief om te springen met de kleuren, zodat alle ruimtes de bedrijfscultuur weerspiegelen, zonder dat het kleurgebruik te overweldigend werd.”

 

De inspiratiebron? Buro Project’s Concept Place

Dat een kantoor geen saaie witte ruimte hoeft te zijn waar alle bureaus strak op één lijn staan, werd Marga en haar collega’s duidelijk tijdens een bezoekje aan onze Concept Place in Aalst. “Het is een absolute aanrader om langs te gaan. De inrichting geeft je oneindig veel ideeën. De kleuren, de gezellige zeteltjes en de warme sfeer overvallen je. We dachten meteen: dit willen wij ook!”

Wie zeker niet mocht ontbreken tijdens het bezoek aan de Concept Place, was het directielid dat zijn fiat moest geven voor de nieuwe kantoorinrichting. Marga: “Voordien stond hij weinig stil bij de impact van een kantoorinrichting. Tot we weer vertrokken uit de Concept Place. De rondleiding was een echte eye opener. Hij was behoorlijk onder de indruk toen hij zag dat er véél meer mogelijk is dan een stereotiep landschapskantoor. En zo was het startschot gegeven van onze nieuwe huiselijke inrichting.”

kantoorinrichting Gates totaalinrichting

Met akoestische schermen, strakke schuifdeurkasten en netjes verstopte kabels kunnen de medewerkers zich in alle rust focussen op hun job. Wil iemand zich even afzonderen of bellen zonder geroezemoes op de achtergrond, dan stapt ie binnen in een phonebooth. “Met twee phonebooths op kantoor houden onze medewerkers geen grote vergaderruimte bezet voor hun telefoontjes. Handig!” 

kantoorinrichting Gates totaalinrichting
kantoorinrichting Gates totaalinrichting
kantoorinrichting Gates totaalinrichting

In de vergaderzalen en de ‘Meet & Eat’-ruimte durfde Gates Industrial Europe nog een stapje verder te gaan en gingen ze voor een speelsere inrichting. “Al onze vergaderruimtes zijn uniek: met andere kleuren en meubelstukken gaven we ze een eigen touch. En onze ‘Meat & Eat’-ruimte toverden we om in een gezellige ontmoetingsplaats met pastelkleuren en zitbanken. Onze medewerkers komen er graag even tot rust met een kopje koffie.”  

Staat uw eigen project
hier binnenkort te blinken?

Kom uw plannen bespreken in onze Concept Place, een toonaangevende toonzaal die wij elke dag gewoon gebruiken als ons kantoor. En dat wérkt fantastisch!

Mail: info@buroproject.be
Bel: +32 (0)53 605 646