Elegant meubilair voor ERA versterkt zowel authentieke als moderne vibe

Klant ERA HQ
Jaar 2022
Sector Dienstverlening

Elegant meubilair voor vastgoedmakelaar versterkt zowel het authentieke als het moderne karakter van hun hoofdkantoor

Vastgoedmakelaar ERA is niet bang van een uitdaging. Onder leiding van CEO Johan Krijgsman werd het historisch Huis Myle in Sint-Niklaas omgetoverd tot een gloednieuw hoofdkantoor. Het monumentale pand kreeg een stevige opknapbeurt en een moderne aanbouw. Het resultaat is een fenomenale mix van oud en nieuw. Om zowel het authentieke als eigentijdse karakter van dit project te accentueren, kozen wij voor eenvoud en elegantie in het los meubilair.

“Behalve een concept dat paste bij twee totaal verschillende stijlen, wilden we ook stijlvolle, slanke en enigszins betaalbare meubels”, vertelt Johan. Omdat ERA razendsnel groeit, moet het hoofdkantoor heel wat collega’s een plek bieden in een rustige en inspirerende omgeving. Zowel individuele bureaus, meetingruimtes als ontmoetingsplekken staan er centraal.

Hedendaagse eenvoud en elegantie

Onze Project Advisor Hannah ging de uitdaging aan. “Waar we in de meeste projecten voor veel variëteit zorgen, kozen we hier bewust voor eenvoud en elegantie in het meubilair. Zo creëerden we eenheid doorheen de oude en de nieuwe ruimtes en zetten we het karakter van het gebouw extra in de verf”, vertelt ze.

De meubels zijn ook vrij modern. Een strategische keuze, want met een hedendaagse toets kan je het authentieke eren. De tafel in de historische vergaderzaal is daarvan het bewijs: zijn strakke lijnen en natuurlijke afwerking versmelten naadloos met de originele vloer, wandtekeningen en moulures. “Tegelijk is het een echte eyecatcher”, vindt Hannah.

“De samenwerking met Buro Project was heel aangenaam.
Er was vlotte, open communicatie en veel flexibiliteit.”
– Johan Krijgsman, CEO van ERA

Nauwe samenwerking

Doorheen het proces nauw werkte Hannah nauw samen met de klant: “Johan en zijn team hadden van bij het begin een duidelijke visie en waren oprecht betrokken. Zo is het natuurlijk fijn werken.” Dat gevoel is wederzijds. Johan: “De samenwerking met Buro Project was heel aangenaam. We bezochten samen enkele mooie winkels en kregen daarna verschillende voorstellen op basis van onze input. Er was altijd duidelijkheid over de prijs, veel flexibiliteit en vlotte en open communicatie.”

 

De visie is verwezenlijkt

Of Johan z’n visie tot leven kwam toen de meubels een plaats kregen in het nieuwe hoofdkantoor? “Absoluut. De look and feel zit helemaal goed”, besluit hij. Door hetzelfde type elegant meubilair te voorzien in zowel de werkplekken als de vergaderzalen, straalt de bureau-omgeving de gevraagde rust en eenheid uit.

Project manager Lieven Dhollander heeft ook zijn kantoor in Huis Myle en vindt de gekozen materialen stijlvol en chic. “Tegelijk dragen ze bij aan een gezellige sfeer”, aldus Lieven. Hij merkt ten slotte op: “De donkergroene accentkleur doorheen het gebouw komt zelfs subtiel terug in de bureautafels!” Dat soort extraatjes maken volgens hem het verschil. Wij zijn het daarmee eens.

Staat uw eigen project
hier binnenkort te blinken?

Kom uw plannen bespreken in onze Concept Place, een toonaangevende toonzaal die wij elke dag gewoon gebruiken als ons kantoor. En dat wérkt fantastisch!

Mail: info@buroproject.be
Bel: +32 (0)53 605 646