Nieuwe kantoorinrichting verhoogt de teamspirit bij Bruggeman

Klant NV Etablissementen P. Bruggeman
Jaar 2022
Sector Retail

Bruggeman staat voortaan als één team achter hun ‘cozy’ kantoorinrichting

Good question: Hoe verhoogt de inrichting van ons kantoor de teamspirit?

Terugkerende klanten, dat is voor ons het mooiste compliment. Tien jaar geleden rustten we de kantoren van distilleerderij Bruggeman in Gent uit met nagelnieuw meubilair. Een tijdje terug klopte technisch directeur Michel Haemers opnieuw bij ons aan. Het bedrijf was inmiddels flink uitgebreid, waardoor steeds meer medewerkers – tevergeefs – een plekje op kantoor zochten.

Hoog tijd voor vernieuwing, maar niet zomaar. “We wilden met een nieuwe inrichting een brug slaan tussen onze groeiende teams: zowel tussen onze productie- en kantoormedewerkers, als tussen de verschillende afdelingen”, licht Michel toe.

“Buro Project vatte het project aan als teamwork. Het was een constante wisselwerking tussen onze twee bedrijven. Dat voelde goed.” – Michel Haemers, technisch directeur Bruggeman

 

Dat tikkeltje extra

Het mag gezegd: het ontwerp voor de kantoren en eetruimte van Bruggeman was een schot in de roos. Michel: “We schreven ook enkele concurrenten aan, maar Buro Project bleek al snel opnieuw de beste partij. Het concept dat zij ons voorschotelden, klopte volledig. Gedurfd, gezellig en gemoedelijk, zowel qua ontwerp als ondersteuning – een groot verschil met de andere ietwat droge, eenvoudige voorstellen.”

Van concept tot creatie: een thuis voor ieder profiel

Van productiemedewerkers, verkopers, marketeers, administratieve krachten tot teamleiders en directieleden – om één geheel te maken van zo’n smeltkroes aan collega’s, moet iedereen zich thuis voelen op kantoor. “De ongezellige ‘refter’ toverden we om in een uitnodigende ontmoetingsruimte waarin iedereen z’n gading vindt”, vertelt Arthur Van Belle, project advisor bij Buro Project. “De verschillende tafels, stoelen, kleuren en accessoires roepen in elk hoekje wel een andere sfeer op.”

“Die keuzevrijheid, openheid en warmte trokken we door in de kantoren. Met logisch ingedeelde flexwerkplekken in het midden van de ruimte en afzonderlijke bureaus of vergaderwerkplekken daarrond, kiezen medewerkers hun favoriete plaats.”

Brasserie, vergaderzaal en werkplek in één

De gezamenlijke eetruimte vervangt twee afzonderlijke ‘koele refters’, zoals Michel ze noemt. “Een bewuste keuze om de groepsgeest te verhogen. Het brasseriegevoel moedigt aan om een praatje te maken, waardoor onze medewerkers elkaar nu al beter kennen.”

“Collega’s zoeken er soms ook een rustig hoekje op om zich te concentreren of te overleggen. Daarnaast organiseren we nu makkelijk vergaderingen of teambijeenkomsten in onze ‘brasserie’. Met een handig groot beeldscherm en de open indeling lukt dat perfect – iedereen heeft nog steeds voldoende ruimte.”

De wereldwijd gelauwerde jenevers, whisky’s, likeuren en andere ‘good spirits’ van Bruggeman verdienen natuurlijk een prominente plek. Zo verwijst het hout in het centrale maatwerkmeubel in de eetruimte naar de typische drankkratten, en is er heel wat plek om hun producten in de kijker te zetten.

 

Gezelligheid troef in de kantoren

De eentonige klassieke kantoorruimte maakte plaats voor een open werkplek met gezellige kleuren en materialen. Michel: “Zo’n rustig ‘cozy’ interieur was vroeger ondenkbaar. Toen was alles strak, steriel en lag de focus enkel op hard werken. Nu staat de mens centraal en voelt het geheel warm aan. Het concept ‘kantoor’ evolueert, en dat vond ik zelf een verrassende ontdekking.”

“Onze medewerkers voelden zich meteen op hun gemak, ook al heeft niemand meer een vaste bureau. Meer zelfs: nu gaan onze verkopers bijvoorbeeld al eens sneller bij de marketeers zitten. Zo kunnen ze efficiënter werken, en dat motiveert. Missie geslaagd dus!”

Staat uw eigen project
hier binnenkort te blinken?

Kom uw plannen bespreken in onze Concept Place, een toonaangevende toonzaal die wij elke dag gewoon gebruiken als ons kantoor. En dat wérkt fantastisch!

Mail: info@buroproject.be
Bel: +32 (0)53 605 646