1. Scheidingswanden 

Een open-space-kantoor laat een enorme dynamiek toe op de werkvloer, maar soms lijdt het gevoel van privacy en rust daaronder. Scheidingswanden kunnen een oplossing bieden. Zijn de scheidingselementen gemaakt van akoestische materialen, dan absorberen ze het geluid. Zo gebruikt het Belgische designmerk BuzziSpace ecologisch vilt als akoestisch materiaal

2. Lawaaibronnen bundelen 

Printers, scanners en andere apparaten zijn bronnen van storend geluid op kantoor. Centraliseer ze op een locatie, het liefst in een afgesloten maar goed geventileerde ruimte. Ook de koffiemachine hoort niet thuis in het midden van een kantoorruimte.

3. Akoestiek verbeteren dankzij vloerbedekking 

Harde vloeren zijn dan wel gemakkelijk te onderhouden, voor een kantooromgeving zijn ze niet de beste keuze. Een betonnen vloer weerkaatst geluidsgolven en zorgt voor galm en geluidsoverlast. Akoestische vloerbekleding daarentegen absorbeert het geluid, zodat iedereen in rust kan werken. Tapijt, naaldvilt, marmoleum en linoleum beperken de akoestische storingen tot een minimum en maken het kantoor meteen heel wat aangenamer.

4. Akoestische schuifdeurkasten 

Ook aluminium kasten dragen bij aan een slechte akoestiek op kantoor. Er bestaan nochtans praktische en ergonomische opbergmeubelen die het geluid wél absorberen. Dankzij de slimme materiaalkeuze en de kleine perforaties in de schuifdeuren nemen de kasten het geluid helemaal op. De schuifdeurkasten zijn bovendien handig als scheidingswand en esthetisch perfect verantwoord.

5. Gezellig en esthetisch 

Slechte akoestiek is een technisch probleem, dat een directe invloed heeft op de productiviteit van uw werknemers en de werksfeer op kantoor. Met een selectie van planten, decoratie en geluidsabsorberende panelen doet u tegelijk iets aan de akoestiek en de gezelligheid. Met kleine ontmoetingsplekken of meeting bubbles bereikt u hetzelfde effect. Wenst u meer informatie over akoestiek en hoe u die nagalm in uw kantoor kan oplossen? Contacteer ons voor een gepersonaliseerd voorstel.

Blijf op de hoogte

  •  Trends, expertise, actua en tips.
  •  Maak jouw werkplek productiever, waar elke werknemer met plezier naartoe komt.
  •  Topics: corporate wellbeing, kantoormeubilair en duurzaamheid op kantoor.
Inzichten