Toegegeven, als de zon lekker schijnt, voelt een dag op kantoor soms een beetje somber. Veel liever trek je naar buiten dan achter je bureau weg te duiken. Maar een hele zomer zonnekloppen is ook niet echt productief. Er is tenslotte werk te doen. Wat als je het binnen even aantrekkelijk maakt als buiten? Al wat nodig is, zijn enkele kleine tweaks die je kantoorinrichting doen stralen. Met deze vier tips zomert het straks ook op kantoor!

1. Opgeruimd staat netjes 

Het is een veelgehoorde tip van mindfulness coaches en Marie Kondo goeroes, maar een opgeruimd kantoor zorgt wel degelijk voor meer rust in je hoofd. Zo werk je efficiënter en kun je op een zomerse dag misschien wel een uurtje vroeger stoppen. Klinkt interessant? Weg met die papierstapel op je bureau, clean desk it is! Klasseren en sorteren dus: afgesloten dossiers kunnen gewoon weer in de kast. Zaken die je niet meer nodig hebt, gooi je weg. 

Ons advies: organiseer een gezamenlijk opruimmoment. Zo ziet het hele kantoor er in een mum van tijd piekfijn uit. Bovendien is zo’n informele ‘uitmestdag’ goed voor de teamsfeer. Bij Buro Project slaan we elk jaar begin juli aan het opruimen. Aan kastruimte en slimme opbergoplossingen alvast geen gebrek hier in onze Concept Places.

2. Wikken en herschikken 

Veel mensen trekken deze zomer opnieuw naar kantoor na een lange periode van thuiswerk. Dat vraagt allicht wat reorganisatie. Heeft iedereen nog een vaste plek, en is er ruimte voor de nieuwe collega’s? Misschien ontstonden er door het nieuwe werken andere behoeften bij medewerkers, zoals de vraag naar meer ‘focusrooms’ en samenwerkruimtes en net minder bureaus. De belangrijkste vraag: hou je vast aan de traditionele kantoorinrichting of evolueer je naar het kantoor als ‘ontmoetingsruimte’? 

Een vaak terugkerende trend in onze laatste projecten is de verhoogde aandacht voor een inspirerende outdoorruimte. Door de pandemie (her)ontdekten we ook het belang van een functionele buitenruimte. Een verlaten terras of binnenkoer kan tijdens de zomermaanden perfect dienst doen als leuke outdoor zone waar medewerkers kunnen werken, vergaderen of lunchen. Benieuwd hoe je jouw buitenruimte kan transformeren naar een uitnodigende en productieve plek? We geven je graag enkele vrijblijvende ideeën.

3. Geef je kantoorinrichting een opfrisbeurt 

Verandering van spijs doet eten, net zo op kantoor. Zo af en toe je kantoorinrichting anders aankleden, werkt inspirerend én productief. Een nieuw likje verf of kleurrijk behang tegen de muur geven de ruimte meteen een andere look-and-feel. Trendy en speelse zitelementen fleuren een duffe vergaderzaal op en ook met originele wanddecoratie gooi je vast en zeker hoge ogen. Vul je nieuwe ruimte met enkele vrolijke groene planten en je zal het meteen merken: het werk gaat als vanzelf. 

Belangrijke tip: verlies bij je zomerse make-over ook ergonomie en welzijn niet uit het oog. Want een werkplek moet niet alleen mooi en leuk, maar vooral functioneel én comfortabel zijn.

4. Houd de warmte buiten 

Helemaal zomerklaar ben je pas echt als je je kantoorinrichting ook klaarstoomt tegen de aankomende warmte. Want een ontspannende sauna zo nu en dan mag misschien wel gezond zijn, op het werk hou je het hoofd toch liever koel. Er zijn heel wat mogelijkheden om verkoeling te bieden: van zonneschermen en ventilators tot airco en duurzame klimaatbeheersingssystemen

Welk systeem het meeste geschikt is voor welke ruimte lees je in onze volgende blog. Kan je niet wachten? Vul de diepvries met lekkere ijsjes zodat je alvast de eerste weken van de zomermaanden heelhuids doorkomt of neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Blijf op de hoogte

  •  Trends, expertise, actua en tips.
  •  Maak jouw werkplek productiever, waar elke werknemer met plezier naartoe komt.
  •  Topics: corporate wellbeing, kantoormeubilair en duurzaamheid op kantoor.
Inzichten