1. Duurzame watersystemen 

Overweeg een waterinstallatie die rechtstreeks op je waterleiding aangesloten is. Zo heb je steeds gefilterd en gekoeld water binnen handbereik, zowel plat als bruisend. Met zo’n installatie vermijd je niet alleen eindeloos gesleur met flessen, je hoeft bovendien geen frigo’s te vullen. En je maakt komaf met de bergen plastic flesjes. Die laatste vervang je namelijk door herbruikbare – en indien gewenst gepersonaliseerde – waterflessen. Een pro voor het milieu én je portefeuille.

2. Het optimale scherm voor jouw werkplek 

Gedaan met krijtborden en whiteboards die rommelig ogen. Vandaag zijn de mogelijkheden voor presentaties en brainstormsessies immers eindeloos: smartboards, beamers, tv-schermen … Zo gebruik je bepaalde schermen tot 24 uur per dag. Wanneer je een scherm bijvoorbeeld niet gebruikt om een presentatie te geven, dient het als informatiescherm.

3. Laders in elke hoek 

Een moderne werkomgeving heeft vaak meer elektrische toestellen dan werknemers. Je wil dan ook voldoende laadpunten om die apparaten op elk moment te kunnen gebruiken. Gelukkig zijn de opties legio: verwerkt in bureaubladen, lampen of zelfs sofa’s. Het resultaat: je hoeft nooit meer koortsachtig te zoeken naar een stopcontact.

4. De juiste vuilnisbakken 

Vuilnisbakken zijn mogelijk het laatste waaraan je denkt bij de inrichting van je kantoor. Toch zijn ze belangrijk voor een aangename en duurzame werkplek. Met de juiste vuilnisbak op de juiste plaats vermijd je vervelende geurtjes en belandt afval op de correcte plek. Daarnaast kunnen vuilnisbakken perfect stijlvol én functioneel zijn.

5. Verstelbare beeldschermen 

Een computerscherm op de juiste hoogte en in de juiste hoek: het is essentieel voor een ergonomische houding. Met aanpasbare monitorarmen kunnen medewerkers hun werkplek zelf instellen. En met een dubbele monitorarm voeg je dan weer moeiteloos een extra beeldscherm toe. Op die manier kan iedereen op elke plek werken. Say hello to flexwerken!