Recent onderzoek van Acerta Consult toont aan dat in België de trend naar meer kantoorwerk duidelijk zichtbaar is. Drie op de vier werknemers brengen al minstens drie dagen per week door op kantoor, terwijl 41% van hen liever meer vanuit huis zou werken. Tegelijkertijd wenst 31% van de bedrijven dat hun personeel juist meer op kantoor is, vooral in de kleinere en middelgrote ondernemingen.

Deze verschuiving roept vragen op over hoe we een evenwichtige werkomgeving kunnen creëren die tegemoetkomt aan de behoeften van zowel werkgevers als werknemers. Het antwoord ligt mogelijk in het concept van hybride werken: een mix van thuiswerken en aanwezig zijn op het kantoor. Dit model biedt flexibiliteit en behoudt tegelijkertijd het gevoel van verbondenheid en samenwerking dat zo essentieel is voor bedrijfsculturen.

Hier speelt Buro Project, als expert in kantoorinrichting, een cruciale rol. We begrijpen dat de terugkeer naar kantoor meer inhoudt dan alleen fysieke aanwezigheid; het gaat om het creëren van een omgeving die welzijn, productiviteit en samenwerking bevordert. Onze benadering is erop gericht om ruimtes te ontwerpen die flexibel zijn en aanpasbaar aan verschillende werkstijlen en taken. Van open werkplekken die samenwerking stimuleren tot stille zones voor geconcentreerd werk, en comfortabele break-out ruimtes voor informele ontmoetingen en ontspanning.
 

Bovendien, met het oog op de uiteenlopende voorkeuren tussen werknemers en werkgevers over de ideale verdeling van thuiswerk en kantoorwerk, biedt Buro Project oplossingen die het hybride werkmodel ondersteunen. Door het integreren van geavanceerde technologieën faciliteren we naadloze communicatie en samenwerking, ongeacht de locatie. Dit zorgt ervoor dat teams verbonden blijven, of ze nu thuis werken of op kantoor.

Het is duidelijk dat hybride werken de toekomst is, een toekomst waarin de kantooromgeving zich moet aanpassen aan de nieuwe realiteit. Buro Project staat klaar om bedrijven te begeleiden in deze transitie, met doordachte kantoorinrichtingen die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook functioneel en bevorderlijk voor zowel individuele als collectieve prestaties. Want uiteindelijk gaat het niet alleen om waar we werken, maar hoe we werken. En in die hoe, daar excelleert Buro Project.

Blijf op de hoogte

  •  Trends, expertise, actua en tips.
  •  Maak jouw werkplek productiever, waar elke werknemer met plezier naartoe komt.
  •  Topics: corporate wellbeing, kantoormeubilair en duurzaamheid op kantoor.
Inzichten