1. Vertrouwelijke gesprekken? Kies voor een gesloten vergaderzaal 

Laten we beginnen met de meest klassieke oplossing: de gesloten vergaderzaal. Dit concept bestaat als sinds de beginjaren van de kantoorinrichting maar heeft door de jaren heen een hele evolutie ondergaan. Terwijl het vroeger letterlijk om een gesloten ruimte ging, zijn gesloten vergaderzalen vandaag grotendeels transparant. Dit dankzij het gebruik van glazen of andere scheidingswanden. 

In notariaten en advocatenbureaus zijn volledig gesloten vergaderzalen eerder regel dan uitzondering. Vertrouwelijkheid en discretie zijn er een topprioriteit, wat zich onder meer weerspiegelt in het gebruik van geluidsisolerende materialen. Bij valse plafonds is het dan weer zaak om de wand erachter te laten doorlopen, zodat akoestische lekken vermeden worden.

2. Een open vergaderzaal, dat is pure dynamiek 

Een open vergaderzaal is ideaal voor ondernemingen waar overleg centraal staat. Meetings verlopen er in open space, wat heel wat mogelijkheden biedt op het vlak van inrichting. Denk maar aan een multifunctionele ruimte die tegelijk een cafetaria en een informele vergaderruimte is. Of een werkplek waar u een aparte zone creëert om stil te vergaderen. Het grote voordeel? De dynamiek van het debat die afstraalt op de volledige werkomgeving. Een must voor elk creatief bedrijf!

3. Halfopen vergaderzalen: het beste van twee werelden 

Een halfopen vergaderzaal houdt het midden tussen een open en een gesloten vergaderzaal en combineert het beste van twee werelden: de discretie van een gesloten vergaderzaal en de transparantie van een open vergaderzaal. Een halfopen vergaderzaal bevindt zich in dezelfde open space als de werkposten, maar op voldoende afstand om de collega’s niet te storen. Er zijn elementen voorzien om de ruimte visueel en akoestisch af te schermen, zonder ze daarom volledig af te sluiten.