Naar kantoor gaan is vandaag een totaal andere beleving dan tien jaar geleden. Werkgevers hebben niet alleen oog voor productiviteit maar schenken ook de nodige aandacht aan creativiteit en ontspanning. Want een werknemer die zich goed in zijn vel voelt, presteert altijd beter. Die aanpak weerspiegelt zich ook in de kantoorinrichting. Almaar meer bedrijven voorzien een ontspanningsruimte om de batterijen weer op te laden. 

Hier alvast 5 interieurtips van ons Design team die tot de verbeelding spreken:

1. Creëer een eigen universum 

Een ontspanningsruimte, dat mag u gerust letterlijk nemen. Uw personeel komt er niet om te werken maar om te relaxen. Zolang de omgeving te veel lijkt op een klassieke werkomgeving, zal niemand die klik kunnen maken. Het is dan ook een must om voor de ontspanningsruimte een aparte zone te voorzien, al dan niet afgesloten van de open space. Zorg daarbij voor de nodige contrasten met de rest van uw kantoor. Kies voor andere kleuren (felle tinten, waarom niet?) en voorzie een eyecatcher: een voetbaltafel, een knusse zitruimte … Zo ontstaat er een heel eigen look-and-feel.

2. Denk aan de akoestiek 

In een ontspanningsruimte gaat het er al eens luidruchtig aan toe. Denk maar aan de heroïsche pingpongduels of de smakelijk vertelde vakantieanekdotes. In de ontspanningsruimte zelf is dat natuurlijk geen probleem, maar intussen moet de rust in de werkomgeving wel gerespecteerd worden. Door gebruiken te maken van geluidsabsorberende materialen is het gelukkig perfect mogelijk om de ontspanningsruimte akoestisch af te scheiden. Ook akoestische panelen lenen zich daar uitstekend toe.

3. Kies voor maatwerk 

Erg belangrijk in een ontspanningsruimte is de keuze van het meubilair. Ook hier is afwijken de norm. Waarom geen eigentijdse bar met dito zitkrukken installeren? Of een grote ronde tafel? Nog een aanrader:  comfortabele zetels of ander gezellig zitmeubilair die u toelaten om de dagelijkse beslommeringen even te vergeten. Wilt u zeker zijn van een harmonieus geheel waarbij alles in het plaatje past? Dan gaat u het best voor maatwerk.

4. Sfeerverlichting: voor een op-en-top gezellige ontspanningsruimte 

Het belang van de juiste verlichting bij kantoorinrichting wordt vaak onderschat. Nochtans heeft verlichting een bepalende invloed op elke leefruimte. Of het nu over uw eigen salon gaat of de ontspanningsruimte op kantoor. Tip: kies voor catchy sfeerverlichting die tegelijk gezelligheid en sfeer uitstraalt. Zo voelt elke werknemer zich meteen thuis!

5. Ook de buitenruimtes komen in aanmerking 

Een ontspanningsruimte beperkt zich niet tot de oppervlakte binnen de vier kantoormuren. Ook comfortabel ingerichte buitenruimtes zijn ideaal om tot rust te komen. Geen idee hoe u de inrichting van een terras of andere buitenruimte aanpakt?

Blijf op de hoogte

  •  Trends, expertise, actua en tips.
  •  Maak jouw werkplek productiever, waar elke werknemer met plezier naartoe komt.
  •  Topics: corporate wellbeing, kantoormeubilair en duurzaamheid op kantoor.
Inzichten