Een warm en uitnodigend totaalconcept bij Bouwwerken De Buck 

Het nieuwe kantoor van De Buck moest een echt visitekaartje worden. Enerzijds om de visie van de projectontwikkelaar – elegant, warm en tijdloos – over te brengen naar klanten. Anderzijds om een aantrekkelijke werkplek te zijn voor de medewerkers. Angelo De Buck, zaakvoerder: “In een aangename werkomgeving is het voor iedereen fijn werken. En ook onze klanten komen hier graag!”

“Als familiebedrijf willen we eerst een vooral een warme werkplek bieden aan onze medewerkers. Tegelijk is ons kantoor ook het uithangbord van onze zaak. Dus kozen we voor een elegante en luxueuze uitstraling, maar met een groot gevoel van huiselijkheid. Kleurgebruik en licht spelen daarbij een belangrijke rol.”

Sfeer is alles 

Angelo De Buck, zelf een ervaren speler in de project- en immobiliënmarkt, wist dan ook heel goed hoe de nieuwe kantoorruimte eruit moest zien. Met stip op één: licht en openheid. 

Buro Project drukte zijn stempel van de eerste schets tot en met de oplevering. “Met enkele subtiele accentkleuren kreeg de industriële look – voornamelijk zwart en grijs – toch een warm tintje”, bevestigt Natalie Kennes van Buro Project, die als interieurarchitect het totaalconcept uittekende. “Op vraag van de klant bleef de ruwbouw zichtbaar – als knipoog naar hun core business. Maar de betonstructuren werden extra uitgelicht met sobere ledverlichting, wat bijdraagt aan de gezellige sfeer en het ruimtegevoel.”

Keukeneiland als centraal element 

“Daarnaast moest ons nieuwe kantoor een echte ontmoetingsplek zijn”, gaat Angelo verder. “Zowel voor onze klanten als medewerkers. Een ruimte waar mensen binnenstappen en meteen een goed gevoel bij hebben.” En dus betrok de zaakvoerder zijn personeel van dichtbij bij de conceptfase. “Op basis van alle interne feedback werd het ontwerp verder verfijnd tot een mooie, functionele werkplek met de keuken als kloppend hart.” 

“We kozen er inderdaad voor om de afgesloten kantoor- en vergaderruimtes te centraliseren rond een open keuken – met imposant eiland – om meteen weer die huiselijke link te maken”, aldus Nathalie. “Die ruimte is multifunctioneel: medewerkers kunnen er ’s middags lunchen, maar je kan er evengoed klanten ontvangen in een iets informelere setting. Iedereen is er welkom voor een koffie en een babbel én dat voel je ook.”

Buiten naar binnen 

Naast de keuken ligt een ruime patio, omringd door grote glaspartijen, waardoor buiten bijna letterlijk naar binnen wordt getrokken. “Bij mooi weer kunnen we onze klanten dus ook in de openlucht ontvangen”, glundert Angelo die de vergelijking maakt met een drukbezochte oase in een savanne. “Op termijn wil ik hier ook drie keer per jaar een netwerkevent met regionale ondernemers laten doorgaan. Dit is hiervoor de ideale plek.”

Tijdloos design 

Het meubilair hielden Natalie en haar collega’s bewust strak en neutraal: “De burelen in eik fineer en laminaat contrasteren heel mooi met de witte muren en zwarte accenten. Voor de keukenwand en stoelstoffering kozen we bordeaux, de huisstijlkleur van De Buck die we ook in het logo terugvinden. Alles vormt een tijdloos geheel, met de keuken als trendy eyecatcher.” “We schonken ook veel aandacht aan het uitlijnen van de in- en uitsprongen”, vervolledigt Angelo. “Daarom oogt alles sober, maar toch niet kil, dankzij Natalie’s warme kleurenpallet. Wij zijn heel tevreden met het eindresultaat: een hedendaagse look, mede door de moderne betonvloeren en strakke meubels.”

MEER BEELDEN