Good question: Hoe richten we ons nieuw kantoor doordacht en futureproof in? 

Dat was de vraag van de European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE). Toen ESHRE besloot zijn verouderde kantoor in Grimbergen in te ruilen voor een nieuwe casco kantoorruimte in Strombeek-Bever, ging managing director Bruno Van den Eede op zoek naar advies voor een futureproof kantoorinrichting. Maaike Vandenbroeck, project advisor bij Buro Project, herinnert zich nog goed zijn vraag: “Bruno wilde een gezellige, warme werkplek creëren waar medewerkers zich thuis kunnen voelen en die met hen meegroeit.” 

Bruno: “Ik leerde de mensen van Buro Project via via kennen. Ze luisterden écht naar onze noden en de stijl van de voorgestelde meubelen en materialen sloot volledig aan bij onze verwachtingen.”

““Tijdens het intakegesprek en het ontwerpvoorstel werd snel duidelijk dat Buro Project de juiste partner was voor de inrichting van ons nieuw kantoorinterieur.””

- Bruno Van den Eede, Managing director bij ESHRE
Nieuwe Werken toegepast op ESHRE: functioneel, transparant én huiselijk 

De coronacrisis versnelde de nieuwe manier van werken – een combinatie van thuis- en kantoorwerk. De interieurarchitecten moesten echt van nul beginnen. Meteen de uitgelezen kans om met die nieuwe realiteit rekening te houden. De kantoorruimte van ESHRE ademt daarom niet alleen functionaliteit, maar ook gezelligheid. De ruime oppervlakte (700 m2) liet toe om een uitgebreide, functionele indeling te maken: 

  •  De keuken als centrale ontmoetingsplek kan dienen voor een drink, maar ook als setting voor een lezing bijvoorbeeld; 
  •  Een open ruimte met 20 flexwerkplekken die dankzij de organische vormen niet aan een clean kantoor doet denken; 
  •  Een directiekantoor dat ook dienst kan doen als vergaderzaal of concentratiewerkplek; 
  •  2 grote vergaderzalen om intern te vergaderen en klanten te ontvangen; 
  •  2 concentratiewerkplekken voor conference calls of geconcentreerd werken waar medewerkers ook staand kunnen werken; 
  •  Een maatwerkwand die verschillende functies integreert, nl. zitgelegenheid, lockers, vestiaire en copyhoek; 
  •  Flexibele lockers in plaats van ladeblokken; 

Maaike benadrukt het belang van de goed uitgeruste vergaderruimtes. “Vroeger huurde ESHRE een externe vergaderzaal bij gebrek aan vergaderruimte op kantoor. Er was geen mogelijkheid hun klanten en contacten in alle comfort te ontvangen. Vergaderen is vandaag een van de belangrijkste redenen om nog naar kantoor te komen. Nu kunnen ze teammeetings organiseren, maar ook externe mensen op een aangename manier ontvangen.”

Trek het open 

De open en transparante ruimtes zijn een terugkerend element doorheen de volledige inrichting. Maaike: “Er is een lange functionele maatwerkwand, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Zo zijn er verschillende stroken waar we met een decoratieve baksteen hebben gewerkt. Zo krijg je doorkijk naar de andere kant van de ruimte en werd het geheel niet te zwaar. Bij het binnenkomen wordt de nieuwsgierigheid van de bezoeker meteen gewekt om de ruimte achter de wand te ontdekken. Er werd ook een grote opening voorzien om het zicht op de groene omgeving van een kader te voorzien.” 

De rijke, warme kleuren – donkergroen en bordeaux – als rode draad creëren een gevoel van thuiskomen en zorgen voor samenhang tussen de verschillende ruimtes. De lunchroom met zicht op groen voelt aan als een living en is de exponent van die huiselijkheid.

Perfecte timing voor terugkeer 

De timing van de oplevering was perfect. Bruno: “Door de professionele aanpak en communicatie wisten we perfect wat we konden verwachten en tegen wanneer. De oplevering van ons kantoorinterieur viel mooi samen met de terugkeer naar de werkvloer na een lange periode van thuiswerk. Zo werd de nieuwe inrichting meteen het kader voor een nieuw begin. Dankzij Buro Project kunnen alle medewerkers elkaar terug ontmoeten in schoonheid.”

MEER BEELDEN