potted_plant

WIJ ENGAGEREN ONS VOOR EEN BETERE WERELD

Wie zorgt voor zijn omgeving, krijgt daar veel voor terug. Dit gaat voor Buro Project verder dan het creëeren van slimme werkomgevingen die duurzaamheid uitademen en het welzijn van de omgeving verhogen. Deze mindset begint bij onzelf. We delen graag onze inzichten en inspanningen zodat we samen een grotere impact kunnen hebben.

Duurzaamheid is het vervullen van de huidige behoeften van onze klanten zonder een compromis te moeten maken in de behoeftes van de toekomstige generaties. 

Frédéric de Kriek - Founder en Managing Partner

Duurzaamheid als eigen verantwoordelijkheid

Meer dan ooit hebben we nood aan frontrunners om te bewijzen dat maatschappelijk verantwoord ondernemen geen compromis mag zijn. Wij nemen graag deze rol op ons en weven deze verantwoordelijkheid voor mens, milieu en maatschappij doorheen onze gehele organisatie. 

Als eerste zijn onze mensen het belangrijkste kapitaal van de onderneming. Buro Project ondertekende hiervoor het MVO-charter voor goed bestuur. Het mag uiteraard niet bij deze getekende intentie blijven. Met een sterk hr-beleid geven we veel aandacht aan de wensen en zorgen van elk van onze 30 werknemers. Wie onze Concept Places in Aalst of Knokke bezoekt zal met eigen ogen zien hoe dit tot uiting komt in een fantastische sfeer, waar ieder met een lach naar de werkplek komt. En daar doen we het voor: Smart workplaces for happy people.

Duurzaamheid in onze realisaties 

Elk project, klein of groot, bevat keuzes en opties om een zo duurzaam mogelijk eindresultaat te bereiken. Dit begint bij zorgvuldige leverancierskeuzes. Zo selecteren we zorgvuldig de meest duurzame leveranciers en waken we erover dat ze dezelfde waarden omarmen: duurzamer maakt beter. 

Op productniveau kan er ook een enorme impact bereikt worden in jouw duurzame keuzes. Al van bij de ontwikkeling ervan wordt rekening gehouden met duurzame materiaalkeuzes en de inkoop van grondstoffen met een lage CO2-voetafdruk. We leiden ons team zorgvuldig op met de laatste ontwikkelingen en innovaties om elke klant te adviseren welke elementen het beste passen in de werkomgeving. 

Op service niveau gaan we verder dan het leveren van duurzaam kantoormeubilair. We gaan met jou in dialoog over het gebruik en de levensduur ervan zodat jouw kantoorinrichting een speerpunt wordt van jouw duurzaamheidsstrategie. Ook na het gebruik verlagen we de ecologische voetafdruk door niet zomaar meubilair ‘weg te gooien’. We bespreken alternatieve oplossingen, zoals recyclage van onderdelen, het geven van een tweede leven of het reinigen van items.

GO forest Overijse & PERU

Daarbovenop willen we ons inzetten om de belangrijkste werkplek ter wereld mee helpen herstellen: het bos. We maken deze belofte waar via ons partnership met Go Forest. Zij hebben voor elke verkochte bureaustoel een boom geplant. Met ‘One chair, one tree’ dragen Go Forest en Buro Project bij aan het herstel van onze natuurlijke rijkdom en aan een duurzame wereld. Want Go Forest plant de juiste boomsoorten in gebieden waar ze de meest positieve gevolgen hebben voor de biodiversiteit, CO2-opslag, tewerkstelling, levensonderhoud en plaatselijke economieën. De voortgang van onze projecten is te volgen via ons impact dashboard

Als laatste is ook onze rol in de samenleving een belangrijke verantwoordelijkheid waar we als onderneming het verschil kunnen maken. Het steunen van lokale initiatieven zoals jeugdverenigingen, evenementen en jonge lokale bedrijven zijn zaken die hoog op onze agenda staan. Maar we steunen ook degene in onze maatschappij die het moeilijker hebben. Regelmatig zetten we ons in voor goede doelen. Zo geven we meubilair vaak een tweede leven door deze te doneren aan organisaties die deze items kunnen gebruiken. Een win-win waarin we steeds iemand gelukkig maken! 

Wil je graag enkele concrete tips om jouw kantoor te verduurzamen? We helpen je graag met ons inzicht hieronder.

Ontdek onze tips voor een duurzamer kantoor

Interesse in een (her)inrichting?

We praten er graag over met jou om vragen te beantwoorden of om een offerte te maken. Via een fysieke meeting bij jou op kantoor, in één van onze Concept Places in Aalst, Knokke, Utrecht of digitaal.

Contacteer ons Ontdek onze concept places