Good question: Hoe benutten we de ruimte in ons kleinere kantoor zo efficiënt mogelijk? 

Naar aanleiding van de beslissing van rubberproducent Gates Industrial Europe om minder kantoorruimte te huren vreesden de werknemers op kantoor als sardientjes in een blik te komen zitten. 

“Na het vele thuiswerk heeft iedereen nood aan een goede combinatie van concentratie werkplekken en ontmoetingsplekken”, begint Marga Devos, officemanager bij Gates. “We wilden dus downsizen in ruimte, maar zeker niet in comfort en ruimtegevoel en wilden de terugkeer naar kantoor zo aantrekkelijk mogelijk maken.”

“De flexibiliteit van Buro Project sprong er bovenuit. Gedurende het hele traject veranderden we meerdere keren van idee, en Hannah dacht steeds actief met ons mee.”

Tijd voor een creatieve invulling 

Zowel individuele werkplekken als gemeenschappelijke ruimtes netjes in het kantoor passen, vergde wat puzzelwerk. “Het grondplan lag er al,” vertelt Marga, “maar om dat tastbaar te maken, klopten we aan bij Buro Project. Projectadviseur Hannah wist met het juiste meubilair, een slimme opstelling en sprekende kleuren de open sfeer te creëren die we zochten.”

Zit-stabureaus: makkelijk switchen tussen taken 

Loop je binnen bij Gates Industrial Europe, dan voel je de dynamiek die het kantoor uitstraalt. Klassieke, statische bureautafels vind je er niet. “We kozen resoluut voor zit-stabureaus. Die zien er niet alleen leuk uit, ze verbeteren de werkhouding, creativiteit en productiviteit. En onze medewerkers gebruiken ze ook echt zoals het hoort – ze verstellen regelmatig de hoogte van de zit-stabureaus. Zo zien we ze steeds meer zittend gefocust werken, en staand videobellen. Ze zijn fan!”

In lijn met de internationale branding 

Het kantoor in Aalst is een afdeling van de internationale Gates Corporate-groep. De gekende bedrijfskleuren zwart, grijs en rood mochten dan ook niet ontbreken in de kantoorinrichting. “Maar we wilden vooral dat ons kantoor naast onze corporate identity ook een huiselijke sfeer oproept. Buro Project hielp ons creatief om te springen met de kleuren, zodat alle ruimtes de bedrijfscultuur weerspiegelen, zonder dat het kleurgebruik te overweldigend werd.”

De inspiratiebron? Buro Project’s Concept Place 

Dat een kantoor geen saaie witte ruimte hoeft te zijn waar alle bureaus strak op één lijn staan, werd Marga en haar collega’s duidelijk tijdens een bezoekje aan onze Concept Place in Aalst. “Het is een absolute aanrader om langs te gaan. De inrichting geeft je oneindig veel ideeën. De kleuren, de gezellige zeteltjes en de warme sfeer overvallen je. We dachten meteen: dit willen wij ook!” 

Wie zeker niet mocht ontbreken tijdens het bezoek aan de Concept Place, was het directielid dat zijn fiat moest geven voor de nieuwe kantoorinrichting. Marga: “Voordien stond hij weinig stil bij de impact van een kantoorinrichting. Tot we weer vertrokken uit de Concept Place. De rondleiding was een echte eye opener. Hij was behoorlijk onder de indruk toen hij zag dat er véél meer mogelijk is dan een stereotiep landschapskantoor. En zo was het startschot gegeven van onze nieuwe huiselijke inrichting.”

MEER BEELDEN

Staat uw eigen project hier binnenkort te blinken?

Kom uw plannen bespreken in onze Concept Place, een toonaangevende toonzaal die wij elke dag gewoon gebruiken als ons kantoor. En dat wérkt fantastisch!

Maak een afspraak

Kom langs in één van onze concept places

“Practice what you teach”, zeggen we bij Buro Project. Daarom hebben we van onze eigen kantoren meteen 2 levensechte showrooms gemaakt, waar de inspiratie voor zowel onszelf als onze bezoekers van de muren spat. Kom langs voor een rondleiding waar je het 'New Way of Working' en de laatste trends in kantoorinrichting kan ervaren met een deskundige uitleg.

Ontdek onze concept places